فهرست مطالب

تاریخ شفاهی - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 11، پاییز و زمستان 1400)

نشریه تاریخ شفاهی
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 11، پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • معصومه پژوهش نیا صفحات 1-14

    مقاله پیش رو، ترجمه و تعلیق چهارمین مقاله از «راهنمای تاریخ شفاهی» است. این مجموعه، یکی از منابع تخصصی در گفتمان تاریخ شفاهی است که انتشارات روتلج در سال 1998 در انگلستان، آمریکا و کانادا منتشر کرد و در سال‌های 2003 و 2015 نیز تجدید چاپ شد. مباحث مطرح‌شده در این مجموعه، شامل توسعه تاریخ شفاهی، روش‌های انجام مصاحبه، جایگاه تاریخ شفاهی در تاریخ‌نگاری معاصر و نیز حمایت از طرح‌های تاریخ شفاهی‌اند. متخصصان و صاحب‌نظران در حوزه تاریخ شفاهی، مقالات مندرج را در مجموعه مذکور به نگارش درآوردند و تا کنون تنها تعداد معدودی از آنها به زبان فارسی ‌برگردانده شده است. رونالد جی. گرل، رییس دفتر تحقیقات تاریخ شفاهی در دانشگاه کلمبیا است. او در این مقاله سعی داشته است تا به برخی از نقاط قوت و ضعف مطالعات تاریخ شفاهی، به‌عنوان یکی از عرصه‌های انجام پژوهش‌های تاریخی، اشاره و جایگاه این عرصه را در گفتمان مطالعات تاریخی بررسی کند. نویسنده در ادامه، انتقادهای واردشده به تاریخ شفاهی را بازانگاری و برای رفع آنها، ارتقای کیفی پروژه‌های تاریخ شفاهی و بالابردن میزان اعتبارمندی حاصل‌شده از این پروژه‌ها، توصیه‌هایی به مورخان شفاهی ارایه می‌کند.

    کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، تاریخ نگاری، راوی، مصاحبه
  • غلامرضا عزیزی صفحات 15-30

    مقاله پیش رو ترجمه و تعلیق سی‌امین مقاله از «راهنمای تاریخ شفاهی» است که با ویراستاری روبرت پرکس و آلیستر تامسون منتشر شده است. باوجود گذشت بیش از دو دهه از چاپ این کتاب توسط انتشارات راتلج در سال 1998، هنوز راهنمای تاریخ شفاهی یکی از منابع تخصصی در پژوهش‌های نظری تاریخ شفاهی است. شاید به همین دلیل است که کتاب در سال‌های 2006 و 2015 تجدید چاپ شد و نسخه الکترونیکی آن نیز در سال 2003 منتشر شد. مقاله‌های این کتاب در پنج بخش با عناوین پیشرفت‌های انتقادی، مصاحبه‌کردن، حمایت و توانمندسازی، تفسیر خاطرات و تاریخ‌سازی سامان یافته‌اند. ژان پی‌یر والو و نورمان فورتیه در مقاله «علم آرشیو و منابع شفاهی» - که نخستین‌بار در 1996 منتشر شده بود - می‌کوشند تا مخاطبان خود را با تاریخ شفاهی و آرشیو آشنا کنند. آنها در این مقاله، موضوع ورود تاریخ شفاهی به آرشیوها در قرن 21 را بررسی و گسترش این رشته از علم را پیش‌بینی کرده‌اند و از آرشیوها خواسته بودند به استقبال تاریخ شفاهی بروند. آنها نظر محققان آرشیو نسبت به تاریخ شفاهی را در زمان نگارش مقاله در نظر گرفته و تاریخ شفاهی را در قلمرو آرشیو گنجانده و آن را به برداشت‌های قبلی از شفاهیت پیوند داده‌اند.

    کلیدواژگان: منابع شفاهی، تاریخ شفاهی، آرشیوداری، علم آرشیو
  • عبدالمهدی رجائی صفحات 31-40

    تاریخ شفاهی در اصل رفتن به سراغ کسانی است که حرفی برای گفتن دارند؛ اما قلمی برای نوشتن ندارند. در این مقاله، طی تحقیقاتی راجع به تاریخ آب و فاضلاب اصفهان، پس از مطالعه تاریخ سازمان مذکور از روی اسناد و مطبوعات و دیدار با مدیران و مطلعان آن سازمان، فصلی از کار هم به «تاریخ شفاهی» سازمان آب و فاضلاب اصفهان اختصاص داده شد. با بیست نفر مصاحبه شد. در استفاده از کاربست تاریخ شفاهی به داده‌ها و دقایقی برخورد شد که در کتاب‌ها و اسناد و مطبوعات از آنها ذکری به میان نیامده بود. در این میان، تجربیاتی نیز کسب شد که در اینجا عمده‌ترین آنها بیان می‌شود. عمده‌ترین این تجربیات این است که ضرورت دارد اطلاعات و داده‌های مورخ سازمانی درباره تاریخ سازمان به حد مطلوبی رسیده باشد تا در مصاحبه‌ها و تاریخ شفاهی از این داده‌ها استفاده کند. پیشنهاد ارایه‌شده در این مقاله، این است که مورخ سازمانی، بهتر است از خارج از سازمان دعوت شود. این مورخ ملاحظات و مصلحت‌اندیشی‌های غیر ضروری را در کار خود دخیل نخواهد کرد.

    کلیدواژگان: اصفهان، تاریخ شفاهی، آب و فاضلاب
  • غلامرضا علاماتی صفحات 41-46

    با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، به اصول جدیدی در روابط داخلی و خارجی توجه شد. اگرچه اجرای این اصول در داخل با کارشکنی ها و نبود ساختارهای مناسب مانند کادر مجرب و کارآزموده، نبود تعریف روشن آنها و... مواجه بود، در خارج نیز با مخالفت های جدی روبه رو شد؛ زیرا گفتمانی در حال طرح و گسترش بود که با منافع بعضی از کشورها در تعارض بود. 20 ماه پس از پیروزی انقلاب، حمله صدام به ایران شروع شد و جنگی 8 ساله را باعث شد که پر از حوادث مختلف و فراز و فرودهای بسیار بود. تجربه دفاع مقدس می تواند گره گشا و راهگشای بسیاری از مسایل کلان و خرد کشور باشد. فرهنگ ایثار و شهادت از مفاهیم اساسی دوران دفاع مقدس است و از تنوع موضوعی برخوردار است. در این مقاله تلاش شده است نقش تاریخ شفاهی و ضرورت تبیین ارزش ها و فرهنگ ایثار در دفاع برای نسل آینده بررسی شود. در این تحقیق، گرد آوری اطلاعات با استفاده از اسناد و مدارک به شیوه کتابخانه ای، جمع آوری و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده است.

    کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، فرهنگ، ایثار، شهادت، دفاع مقدس، نسل آینده
  • پیمانه صالحی صفحات 47-59
    هدف

    اهمیت توصیف فراداده ای منابع تاریخ شفاهی، مبتنی بر چرخه تکوین تاریخ شفاهی، به منظور سهولت در بازیابی اطلاعات و بسترسازی مناسب در راستای تجزیه وتحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها بر اساس این روش پژوهشی.

    روش

    لزوم ایجاد فراداده در تاریخ شفاهی و انواع فراداده ها در این حوزه، با استناد به منابع کتابخانه ای تبیین شد و ابزارها و استانداردهای آن تشریح شدند.

    یافته ها:

    گسترش رو به رشد بهره مندی از فناوری های جدید در راستای تحلیل مصاحبه ها و کشف حقایق تاریخی، ایجاد فراداده را برای این منابع الزامی کرده است. فراداده های ساختارمند و ماشین خوان در تاریخ شفاهی، ضمن ایجاد سهولت در دسترسی به داده ها، مدیریت مجموعه های تاریخ شفاهی را بهبود می بخشند. توصیف فراداده ای منابع تاریخ شفاهی از پیش از مصاحبه، آغاز و تا بارگذاری منابع در صفحات وب پی گرفته می شود. فراداده های شکل یافته منطبق با چرخه تکوین تاریخ شفاهی، ابزارهای لازم به منظور تحلیل محتوای مصاحبه ها را در اختیار پژوهشگران قرار می دهند. میزان کاربرد انواع فراداده های تاریخ شفاهی منطبق با مولفه های چرخه تکوین تاریخ شفاهی متفاوت است. لازم است تاریخ شفاهی نگاران بیشتر به سمت به کارگیری ابزارها و استانداردهای ایجاد فراداده هدایت شوند.

    کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، مصاحبه، فراداده، چرخه تکوین، استانداردها
  • رقیه سپهری صومعه سفلی، عبدالله مددی تمر صفحات 61-70

    تاریخ شفاهی یکی از شیوه های نوین در گردآوری و تدوین وقایع و رویدادهای تاریخی است که مبتنی بر مصاحبه و کشف زاوایای پنهان و ناگفته از زبان شاهدان و مطلعین است. در سالیان اخیر در حرکت جهادی به همت عده ای از فعالان حوزه دفاع مقدس با استفاده از این شیوه، آثار متعدد و فراوانی تولید و منتشر شده است. نقد و بررسی این آثار می تواند در شناخت نقاط ضعف و قوت، انجام اصلاحات و تقویت طرح های تاریخ شفاهی کمک کند. هدف این نوشتار، نقد کتاب چریک های داور (خاطرات شفاهی سرهنگ عباس داور) با استفاده از روش نقلی تحلیلی از دو منظر مصاحبه و تدوین است. نتایج بررسی ها نشان می دهند طراحی و نوع پرسش سوالات از مصاحبه شونده، نپرداختن به جزییات وقایع، رعایت نکردن ترتیب زمانی، ترجمه تحت اللفظی متن مصاحبه از زبان آذری به فارسی و نامانوس بودن تعابیر استفاده شده، از مهم ترین چالش های محتوایی این اثر است. در این مقاله سعی شده است در کنار نقد، بررسی و نقاط ضعف و کاستی ها، راهکارها و پیشنهادهایی نیز ارایه شوند.

    کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، دفاع مقدس، نقد، چریک های داور
  • زهرا صیادی، مریم عزتی صفحات 71-77

    با توجه به کارکرد مهم تاریخ شفاهی در دوره معاصر، به پیروی از آن، مصاحبه نیز جایگاه ویژه ای دارد. آثار زیادی مربوط به تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شده اند که مجموعه خاطرات رزمندگان و شهدا است. در این میان، مصاحبه گر و راوی با چالش هایی روبه رو هستند که هدف این پژوهش است. تحقیق به صورت کتابخانه ای و به روش توصیفی تحلیلی است و یافته ها حاکی از آن است که راوی و مصاحبه گر، هر دو در یک مصاحبه موفق نقش مهمی دارند. راوی با آگاهی از نقشی که در روایت تاریخ شفاهی معاصر بر عهده دارد و روایت های او ارزیابی و قضاوت می شود؛ بنابراین، طبیعی است سعی کند روایت نزدیک به واقعیت و دور از تعصب را بیان کند. مصاحبه گر هم با جهت دادن به مصاحبه و کنترل آن در همه جوانب، سعی می کند مصاحبه ای با رخدادهای دقیق و منظم داشته باشد.

    کلیدواژگان: دفاع مقدس، تاریخ شفاهی، مصاحبه، مصاحبه گر، راوی
  • علی محمدی صفحات 79-89

    تشنه در آتش عنوان خاطرات هوشنگ عبدی، از پیشکسوتان دوران دفاع مقدس است که به قلم جواد موثق نگارش یافته است. این کتاب زیرمجموعه نوعی خاطره نگاری دفاع مقدس است که به بیان زندگی نامه راوی از تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی و شروع جنگ تحمیلی پرداخته است. تاریخ شفاهی (Oral History) یک گفت وگوی قاعده مند و آگاهانه بین دو نفر است که درباره ابعادی از وقایع گذشته شکل می گیرد. این دیالوگ بین مورخ و مصاحبه شونده باید بتواند ناگفته ها و حفره های تاریخ را در زمینه موضوع مدنظر پر کند. یکی از دلایلی که معمولا تاریخ شفاهی را خواندنی و جذاب می کند، خوانشی متفاوت و بازنمایی از وقایع گذشته است که ازطریق آن روی دیگر تاریخ شنیده، دیده و خوانده می شود. پژوهشگر با این فرض که تشنه در آتش نمونه ای برای تاریخ شفاهی است، به واکاوی و بیان ویژگی های تاریخ نگاری شفاهی دفاع مقدس در این کتاب پرداخت و به این نتیجه رسید که مصاحبه گر با انتخاب موضوع و هدایت مسیر مصاحبه و نگارش، تاریخ نگاری را مبدل به اثری با ارزش های ادبی ساخته است. حس همذات پنداری، نحوه هدایت مصاحبه، ترسیم وقایع، استناد به اسناد و عکس، ذکر نام ها، زمان ها و مکان های واقعی، بیان حالات روحی راوی، اثری شایسته پدید آورده است. موثق با اطلاع از تاریخچه جنگ، خاطره شخصی راوی را همراه با واقعیت عینی، فضاسازی کرد تا بتواند بازتاب درستی از وقایع دفاع مقدس ارایه دهد.

    کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، دفاع مقدس، خاطره، تشنه در آتش
  • مجتبی نیک رهی، عبدالله اسماعیلی صفحات 91-99

    امروزه ورود رسمی تاریخ شفاهی به عرصه تاریخنگاری در بسیاری از مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی جهان، چشم اندازی جدید در مقابل مورخان و محققان گشوده است. با طرح تاریخ شفاهی، فرصتی به دست آمد تا به موضوعات، وقایع، حوادث و پدیده های تاریخی و زوایای پنهان و پیدای آنها از منظری نو نگریسته شود. تاریخ شفاهی، تکنیک، روش و شیوه ای است که با استفاده از ابزاری چون ضبط صوت و دوربین فیلمبرداری (صوت و تصویر) خاطرات، مشاهدات و شنیده های عامل (هدایت کننده، مجری و نقش آفرین) یا شاهد و حاضر یک صحنه، رویداد و واقعه تاریخی را در قالب گفتوگو، ثبت و ضبط و ثبت می کند. برای استفاده بهتر از این روش علمی و کارآمد، باید آن را شناخت تا بتوان بهنحو مطلوب از آن بهره برد. تاریخ شفاهی، بنا به ذاتش ضرورت ها و محدودیت هایی دارد که در این مقاله با استفاده از داده های کتابخانه ای و روش توصیفیتحلیلی نقد و بررسی می شوند.

    کلیدواژگان: تاریخ شفاهی، مصاحبه فعال، تاریخ نگار، مصاحبه گر
  • حسین یزدی جوشقانی صفحات 101-108

    این پژوهش بررسی نقش خاطرات خودنوشت در توسعه و تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس را بررسی می کند. مقاله ازنظر ماهیت، کاربردی و ازنظر نوع، کیفی است که با روش اسنادی و بررسی متون موجود در کتب، مقالات و پژوهشهای مرتبط، از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. با توجه به اینکه ناگفته های تاریخ دفاع مقدس در سینه بسیاری ازرزمندگان محبوس است، باید با ایجاد فضای مناسب و استفاده از ساده ترین روش در قالب خاطرات خودنوشت، به ثبت و ضبط این بخش از تاریخ نبرد هشتساله پرداخته شود. بهرهبرداری از خاطرات خودنوشت دفاع مقدس، شیوه ای نوین در ثبت تاریخ شفاهی جنگ است. نگارش خاطره با شیوه های مختلف، در تاریخ و فرهنگ ایران سابقه ای طولانی دارد. در سال های اخیر، سنت قدیمی خاطره نویسی در اشکال گوناگون رواج یافته است. برخی از صاحبنظران، عنوان تاریخ شفاهی را بر انواعی از خاطرات نیز اطلاق می کنند؛ بنابراین، شناخت خاطره و تاریخ شفاهی بهمنظور بررسی تطبیقی و مقایسه تحلیلی ضرورت دارد. پرسش ما در این مقاله این است که ثبت خاطرات خودنوشت چه نقشی در توسعه تاریخ شفاهی دفاع مقدس دارد. خاطرات خودنوشت می تواند مقدمه ای باشد تا مصاحبه گر موضوع تاریخ شفاهی را از راوی دریافت کند و با مصاحبه و پرسش گری تاریخ شفاهی را رقم بزند؛ خاطرات خودنوشت می تواند در توسعه تاریخ شفاهی دفاع مقدس نقش اساسی و حیاتی داشته باشد. خاطرهنگاری و تاریخ شفاهی ظاهری نزدیک به هم، اما متفاوت دارند. به دلیل نزدیکبودن خاطره و تاریخ شفاهی، پژوهشگر تمایز و تفاوتی میان این دو قایل نمی شوند؛ در حالی که اصول و روش آنها متفاوت است.

    کلیدواژگان: خاطرهنگاری، تاریخ شفاهی، دفاع مقدس، خاطرات خودنوشت
|
  • Masoome Pajhooheshnia Pages 1-14

    This article is the 4th one from the whole 39 articles presented in “The Oral History Reader”, a specialized resource in oral history discourse. It was published by Routledge in 1998, simultaneously in England, USA and Canada, then republished in 2003 and 2015. Being authored by specialist researchers, the articles included in this book discuss some issues in oral history discourse such as: oral history development, methods of interview, conditions of oral history in contemporary historiography as well as stand for oral history projects, only a few of which have been translated to Persian. Ronald J. Grele, is the director of Oral History Research Office in Columbia University. He mentions some of the advantages and disadvantages of oral history methodology in this article, and discusses its use within historical research discourse. The author also reviews the criticism faced by oral history approaches, and gives some recommendations to the oral historians in order to overcome the constructive criticisms, qualify the oral history projects, and also encourage the historians to trust oral history outcomes.

    Keywords: Oral History, Historiography, Interviewee, Interview
  • Gholamreza Azizi Pages 15-30

    This article is the 30th one from the whole 39 articles presented in “The Oral History Reader” (ed. by Robert Perks and Alistair Thomson), a specialized resource in oral history discourse. Despite the fact that more than 2 decades had passed since the publication of this book by Routledge in 1998, This is why the book was republished in 2006 and 2015, and the e-version was released in 2003. The book is divided into five sections with advances in Critical developments, interviewing, advocacy and empowerment, interpreting memories and Making histories. In ‘Archival science and oral sources’ (That was first published in 1996) Jean-Pierre Wallot and Norman Fortier seem to be attempting to familiarize the audience with oral history and archives, in general. In their article, they wrote the entry of oral history into the archives in the 21st-century and predicted the expansion of this field of study, and pleaded from archives to welcome oral history. They have been paying close attention to archival scholar’s view about oral history into the archival realm at the time they penned the article and link it to the previous conceptions of orality.

    Keywords: Oral sources, Oral History, Archiving, Archival science
  • Abdolmahdi Rajaei Pages 31-40

    Oral history is basically going to those who have something to say but no pen to write. In my research project on the history of water and sewage in Isfahan, after studying the history of the organization from documents and the press, I went to the managers of that organization and informants about that organization and a chapter of my work to the "oral history" of the organization. I allocated water and sewage to Isfahan. In using the oral history, I came across data and minutes that were not mentioned in books, documents, or the press. In the meantime, I also gained experiences, the most important of which are discussed here. The most important of these experiences is that the organizational historian needs to have reached a desirable level of information and data about the history of the organization and to be able to use this data in interviews and oral history. The suggestion presented in this article is that the organizational historian should be invited from outside the organization. This historian will not include unnecessary considerations and expediencies in his work.

    Keywords: Isfahan, Oral History, Isfahan Province Water, Wastewater Company
  • Gholamreza Alamati Pages 41-46

    After the victory of the Islamic Revolution in Iran, new principles in internal and external relations became important. Although the implementation of these principles internally was faced with obstacles and the lack of proper structures such as inexperienced and unstructured staff, the lack of a clear definition, etc., it also faced serious opposition abroad; because a discourse was being planned and expanded that contrasts the interests of some countries. 20 months after the victory of the revolution, Saddam's attack on Iran began and caused an 8-year war that was full of various incidents and many ups and downs. The experience of Holy Defense can be a solution to many big and small issues in the country. The culture of self-sacrifice and martyrdom is one of the basic concepts of the era of Holy Defense and includes a variety of topics. This article attempts to examine the role of oral history and the necessity of explaining the values and culture of sacrifice in defense of the future generation. In this research, information has been collected using documents in a library manner, and to analyze the data, a descriptive-analytical method has been used.

    Keywords: Oral History, Culture, Sacrifice, Martyrdom, Sacred Defense, Future Generation
  • Peymaneh Salehi Pages 47-59
    Objective

    The importance of describing the metadata of oral history sources, based on the evolutionary cycle of oral history, to facilitate information retrieval and analysis of data from interviews based on this research method.

    Method

    The need to create metadata in oral history and types of metadata in this field was explained referring to library resources and metadata tools and standards were explained.

    Findings

    The growing use of technologies to analyze interviews and recognize historical facts has necessitated the creation of metadata for these resources. Structured and machine-readable metadata in oral history, while facilitating data access, improve the management of oral history collections. Metadata description of oral history resources is conducted before and beginning the interview until the resources are uploaded on the web pages. Formed metadata in accordance with the developmental cycle of oral history provides researchers with the necessary tools to analyze the content of interviews. The extent to which the types of oral history metadata are used varies according to the components of the oral history development cycle. It is necessary for oral historians to be directed more toward the use of tools and standards for creating metadata.

    Keywords: Oral History, Interview, Metadata, Evolution Cycle, Standards
  • Roqayeh Sepehari, Abdallah Maddi Maddi Pages 61-70

    Oral history is one of the new ways of collecting and compiling historical events, which is based on interviews and discovering hidden and unsaid angles from the words of witnesses and informants. In recent years, many works have been produced and published in the Jihadi movement through the efforts of some activists in the field of Holy Defense using this method. Criticizing and surveying these works help in recognizing the weak and strong points, making corrections, and strengthening the oral history plans. The purpose of this article is to criticize the book Guerrillas of Davar (oral memoirs of Colonel Abbas Davar) using the analytical method from the perspective of interviews and compilation. The results of the research show that the design and type of questions asked of the interviewee, not addressing the details of the events, not respecting the chronological order, the literal translation of the interview text from Azari to Farsi, and the unfamiliarity of the expressions used are among the most important content challenges of this work. In this article, along with criticism, weaknesses and shortcomings, solutions and suggestions have also been presented and reviewed.

    Keywords: Oral History, Holy Defense, Critique, Guerillas of Davar
  • Zahra Sayadi, Maryam Ezzati Pages 71-77

    -Considering the important function of oral history in the contemporary era, the interview also plays a special role. Many works related to the Holy Defense oral history have been published, which are a collection of memories of warriors and martyrs. The interviewer and the narrator are facing challenges that are the purpose of this research. The research is library-based and descriptive-analytical, and the findings indicate that both the narrator and the interviewer play an important role in a successful interview. The narrator is aware of the role he plays in the narration of contemporary oral history and knows that his narrations are evaluated and judged. So, it is natural that he tries to tell a narrative that is close to reality and far from prejudice. By directing the interview and controlling it in all aspects, the interviewer tries to have an interview with precise and regular events.

    Keywords: Holy Defense, Oral History, Interview, Interviewer, Narrator
  • Ali Mohammadi Pages 79-89

    Teshneh Dar Atash is the title of Hoshang Abdi's memoirs, one of the veterans of the Holy Defense era, written by Javad Mosheth. This book is a sub-series of memoirs of the Holy Defense that tells the biography of the narrator from birth to the victory of the Islamic revolution and the beginning of the imposed war. Oral history is a systematic and informed conversation between two people, which is formed about aspects of past events. This dialogue between the historian and the interviewee should be able to fill the gaps of history in the context of the subject. One of the reasons that usually make oral history readable and attractive is a different reading and representation of past events, through which the other side of history is heard, seen, and read. With the assumption that Teshneh Dar Atash is an example of oral history, the researcher analyzed and expressed the characteristics of the oral history of the Holy Defense in this book and came to the conclusion that the interviewer, by choosing the topic and directing the interview and writing, turned the historiography into a work with literary values. The way the interview was conducted, the events were depicted, the documents and photos were cited, the real names, times, and places were mentioned, the narrator's mental states were expressed, and the sense of identification created a worthy work. Knowing the history of the war, the author created the personal memory of the narrator along with the objective reality in order to provide a correct reflection of the events of the Holy Defense.

    Keywords: Oral History, Holy Defense, Memory, Teshneh Dar Atash
  • Mojtaba Nikrahi, Abdolah Esmaili Pages 91-99

    Today, the entry of oral history into the field of historiography in many scientific and research centers of the world has opened a new perspective for historians and researchers. With the introduction of oral history, an opportunity was obtained to look at the issues, events, incidents, and historical phenomena and their hidden and evident angles from a new perspective. Oral history is a technique and method that records the memories, observations, and hearings of the agent (director, performer, and actor) or witness of a scene and historical event using tools such as audio recorders and video cameras (audio and video in the form of a conversation. In order to better use this scientific and efficient method, it is necessary to know it so that it can be used optimally. Oral history, by its nature, has necessities and limitations, which are reviewed in this article using library data and descriptive-analytical methods.

    Keywords: Oral History, Active Interview, Historian, Interviewer
  • Hossein Yazdi Pages 101-108

    This research examines the role of self-written memoirs in the development and compilation of the Holy Defense oral history. The article is practical and qualitative. The content analysis method has been used through the documentary method by examining the texts available in books, articles, and research. Considering that the untold history of the Holy Defense is locked in the chest of many warriors, it is necessary to record this part of the history of the eight-year battle by creating a suitable space and using the simplest method in the form of self-written memoirs. Exploiting self-written memoirs of the Holy Defense is a new way of recording the oral history of the war. Writing memoirs in different ways has a long history in the history and culture of Iran. In recent years, the old tradition of memoir writing has been popularized in various forms. Some experts also apply the title of oral history to different types of memories. Therefore, knowledge of memory and oral history is necessary for comparative analysis and analytical comparison. Our question in this article is, what is the role of recording self-written memories in the development of the Holy Defense oral history? Self-written memoirs can be an introduction for the interviewer to receive the subject of oral history from the narrator and determine the oral history through interviewing and questioning. Self-written memoirs can play a fundamental and vital role in the development of the Holy Defense oral history. Memoirs and oral history have similar appearances, but they are different. Due to the closeness of memory and oral history, researchers do not distinguish between the two, while their principles and methods are different.

    Keywords: Memoirs, Oral History, Holy Defense, Self-Written Memoirs